Robot gurun nggambarake kesempatan gedhe AI

Nalika Hongzhi Gao isih enom, dheweke manggon karo kulawargane ing Gansu, sawijining provinsi sing dumunung ing tengah China sisih lor ing pinggir Gurun Tengger. Mikir maneh nalika isih cilik, dheweke kelingan angin rereget sing terus-terusan ing njaba omah, lan sajrone pirang-pirang wulan ing taun, ora butuh luwih saka semenit sawise metu sadurunge pasir bakal ngisi papan kosong lan nyusup menyang dheweke. kanthong, sepatu bot, lan cangkeme. Ing monotoni saka ara-ara samun macet ing sirah kanggo taun, lan ing universitas, dheweke nguripake memori kasebut dadi gagasan kanggo mbangun mesin sing bisa nggawa urip tanduran menyang lanskap ara-ara samun.

Upaya kanggo ngendhegake desertifikasi – proses ing ngendi tanah sing subur dadi gurun – utamane fokus ing solusi manual sing larang. Hongzhi ngrancang robot kanthi teknologi sinau jero kanggo ngotomatisasi proses nandur wit: saka ngenali papan sing optimal nganti nandur tunas nganti nyirami. Sanajan ora duwe pengalaman karo AI, minangka mahasiswa sarjana Hongzhi nggunakake platform pembelajaran jero Baidu PaddlePaddle kanggo nggawe modul sing beda kanggo nggawe robot kanthi kemampuan deteksi obyek sing luwih apik tinimbang mesin sing padha sing wis kasedhiya ing pasar. Butuh kurang saka setahun kanggo Hongzhi lan kanca-kancane kanggo muter produk pungkasan lan bisa digunakake.

Robot ara-ara samun Hongzhi minangka conto sing nuduhake aksesibilitas intelijen buatan.

Saiki, luwih saka patang yuta pangembang nggunakake teknologi AI sumber terbuka Baidu kanggo mbangun solusi sing bisa ningkatake urip wong ing komunitas, lan akeh sing ora duwe keahlian teknis ing lapangan. “Ing dasawarsa sabanjure, AI bakal dadi sumber pangowahan sing kedadeyan ing saben struktur masyarakat kita, ngowahi cara industri lan bisnis beroperasi. Teknologi kasebut bakal nggedhekake pengalaman manungsa kanthi nyilem luwih jero menyang jagad digital, “ujare CEO Baidu Robin Li ing Baidu Create 2021, konferensi pangembang AI.

Nalika kita mlebu bab anyar ing évolusi AI, Haifeng Wang, CTO saka Baidu, nemtokake rong tren utama sing ndhukung dalan industri maju: AI bakal terus diwasa lan nambah kerumitan teknis. Lan ing wektu sing padha, biaya panyebaran lan alangan kanggo mlebu bakal suda – entuk manfaat saka loro perusahaan sing nggawe solusi sing didhukung AI kanthi skala lan pangembang piranti lunak sing njelajah jagad AI.

Nggabungake kawruh lan data kanthi sinau jero

Integrasi kawruh lan data kanthi sinau jero wis ningkatake efisiensi lan akurasi model AI kanthi signifikan. Wiwit 2011, infrastruktur AI Baidu wis entuk lan nggabungake informasi anyar menyang grafik pengetahuan skala gedhe. Saiki, grafik kawruh iki nduweni luwih saka 550 milyar fakta, nyakup kabeh aspek urip saben dina, uga topik khusus industri, kalebu manufaktur, farmasi, hukum, layanan finansial, teknologi, lan media lan hiburan.

Grafik kawruh iki lan titik-titik data sing gedhe-gedhe bebarengan nggawe blok bangunan model basa sing wis dilatih Baidu sing mentas dirilis PCL-BAIDU Wenxin (versi ERINIE 3.0 Titan). Model kasebut ngluwihi model basa liyane tanpa grafik kawruh babagan 60 tugas pangolahan basa alami (NLP), kalebu pemahaman maca, klasifikasi teks, lan persamaan semantik.

Sinau liwat modalitas

Sinau lintas-modal minangka area riset AI anyar sing ngupaya ningkatake pangerten kognitif mesin lan luwih bisa niru prilaku adaptif manungsa. Conto upaya riset ing wilayah iki kalebu sintesis teks-kanggo-gambar otomatis, ing ngendi model dilatih kanggo ngasilake gambar saka deskripsi teks piyambak, uga algoritma sing dibangun kanggo mangerteni isi visual lan nyatakake pemahaman kasebut kanthi tembung. Tantangan karo tugas kasebut yaiku kanggo mesin nggawe sambungan semantik ing macem-macem jinis set data (contone, gambar, teks) lan ngerti interdependensi ing antarane.

Langkah sabanjure kanggo AI yaiku nggabungake teknologi AI kaya visi komputer, pangenalan wicara, lan pangolahan basa alami kanggo nggawe sistem multi-modal.

Ing ngarep iki, Baidu wis ngluncurake varian model NLP sing nggabungake basa lan pemahaman semantik visual. Conto aplikasi ing donya nyata kanggo jinis model iki kalebu avatar digital sing bisa ngerteni lingkungane kaya manungsa lan nangani dhukungan pelanggan kanggo bisnis, lan algoritma sing bisa “nggambar” karya seni lan nyipta puisi adhedhasar pangerten babagan karya seni sing digawe. .

Malah ana asil potensial sing luwih kreatif lan duwe pengaruh kanggo teknologi iki. Platform PaddlePaddle bisa mbangun sambungan semantik antarane sesanti lan basa, kang mimpin klompok mahasiswa master ing China kanggo nggawe kamus kanggo ngreksa basa kaancam punah ing wilayah kaya Yunnan lan Guangxi dening luwih gampang nerjemahake menyang Cina simplified.

Integrasi AI antarane piranti lunak lan hardware, lan menyang kasus panggunaan khusus industri

Amarga sistem AI diterapake kanggo ngatasi masalah sing saya rumit lan khusus industri, luwih ditekanake kanggo ngoptimalake piranti lunak (kerangka sinau jero) lan hardware (chip AI) kanthi sakabehe, tinimbang ngoptimalake saben individu, kanthi nimbang faktor kayata. minangka daya komputasi, konsumsi daya, lan latensi.

Salajengipun, inovasi luar biasa ditindakake ing lapisan platform infrastruktur AI Baidu, ing ngendi pangembang pihak katelu nggunakake kemampuan sinau sing jero kanggo mbangun aplikasi anyar sing disesuaikan karo kasus panggunaan tartamtu. Platform PaddlePaddle nduweni seri API kanggo ndhukung aplikasi AI ing teknologi anyar kayata komputasi kuantum, ilmu urip, mekanika cairan komputasi, lan dinamika molekul.

AI uga nduweni kegunaan praktis. Contone, ing Shouguang, kutha cilik ing Provinsi Shandong, AI digunakake kanggo nyelarasake industri woh lan sayuran. Mung butuh wong loro lan siji app kanggo ngatur puluhan gudang sayuran.

Lan iki kacathet ngandika Wang, “Sanajan tambah kerumitan teknologi AI, open-source platform learning jero ndadekke bebarengan prosesor lan aplikasi kaya sistem operasi, ngurangi alangan kanggo mlebu kanggo perusahaan lan individu looking kanggo nggabungake AI menyang bisnis sing.”

Suda alangan kanggo entri kanggo pangembang lan pangguna pungkasan

Ing ngarep teknologi, pre-training model gedhe kaya PCL-BAIDU Wenxin (versi ERNIE 3.0 Titan) wis ngrampungake akeh kemacetan umum sing diadhepi dening model tradisional. Contone, model tujuan umum iki mbantu nggawe dhasar kanggo nglakokake macem-macem jinis tugas NLP hilir, kayata klasifikasi teks lan mangsuli pitakon, ing siji panggonan sing digabung, dene ing jaman kepungkur, saben jinis tugas kudu ditanggulangi. dening model kapisah.

PaddlePaddle uga nduweni serangkaian alat sing ramah pangembang, kayata teknologi kompresi model kanggo ngapiki model tujuan umum supaya pas karo kasus panggunaan sing luwih spesifik. Platform kasebut nyedhiyakake perpustakaan model kelas industri sing didhukung resmi kanthi luwih saka 400 model, saka gedhe nganti cilik, sing mung nahan bagian sekedhik saka ukuran model tujuan umum nanging bisa entuk kinerja sing bisa dibandhingake, nyuda biaya pangembangan model lan penyebaran.

Saiki, teknologi pembelajaran jero sumber terbuka Baidu ndhukung komunitas luwih saka patang yuta pangembang AI sing wis nggawe 476.000 model sacara kolektif, sing nyumbang kanggo transformasi sing didorong AI saka 157.000 bisnis lan institusi. Conto sing kasebut ing ndhuwur minangka asil saka inovasi sing kedadeyan ing kabeh lapisan infrastruktur Baidu AI, sing nggabungake teknologi kayata pangenalan swara, visi komputer, AR / VR, grafik pengetahuan, lan model gedhe sing wis dilatih sing selangkah luwih cedhak kanggo ngerteni. donya kaya manungsa.

Ing kahanan saiki, AI wis tekan tingkat kadewasan sing ngidini dheweke nindakake tugas sing apik tenan. Contone, peluncuran Metaverse XiRang paling anyar ora bakal bisa ditindakake tanpa platform PaddlePaddle kanggo nggawe avatar digital supaya para peserta ing saindenging jagad bisa nyambung saka piranti kasebut. Salajengipun, terobosan mbesuk ing wilayah kaya komputasi kuantum bisa ningkatake kinerja metaverses kanthi signifikan. Iki nuduhake carane kurban Baidu sing beda-beda bisa dirajut lan gumantung.

Ing sawetara taun, AI bakal cedhak inti saka pengalaman manungsa kita. Kanggo masyarakat kita apa daya uap, listrik, lan internet kanggo generasi sadurunge. Nalika AI dadi luwih rumit, pangembang kaya Hongzhi bakal kerja luwih akeh ing kapasitas seniman lan desainer, amarga kabebasan kreatif kanggo njelajah kasus panggunaan sing sadurunge dianggep mung sacara teoritis. Langit iku watese.

Konten iki diprodhuksi dening Baidu. Iki ora ditulis dening staf editorial MIT Technology Review.

0 Comments